Hauken & Hazzen

Molkwar, 7 november 2017

Teatergroep Sult vindt zich zelf opnieuw uit met locatievoorstelling Hauken & Hazzen

Na een periode van herbezinning keert Teatergroep Sult na twee jaar terug naar de speelvloer. Op 7 december a.s. gaat de locatievoorstelling Hauken & Hazzen in première in het gebouw van mechanisatiebedrijf De Blaauw in Hemelum. In 12 voorstellingen nemen de spelers het publiek op onderzoekende en improviserende manier mee in het actuele verhaal van verandering en de angst die dat oproept.

Opnieuw uitvinden Na 20 succesvolle jaren vond SULT het tijd zichzelf te herdefiniëren. Toen SULT in 1996 startte was er weinig cultuuraanbod in de Zuidwesthoek van Friesland. Geen theaters dichtbij. Vandaar dat SULT tussen en met de mensen begon. 20 jaar later is er veel veranderd. We hebben theaters in de omgeving gekregen en locatietheater is door meer groepen omarmd. SULT zocht een nieuwe noodzaak voor zichzelf. Zij wil van belang blijven voor haar omgeving en zal hiervoor, nog meer dan voorheen, reageren op haar werk- en leefgebied. Maatschappelijke thema’s zullen de komende jaren bij de repertoirekeuze meer leidend zijn. SULT blijft haar kracht gebruiken, maar verlegt haar focus. Verrassende locaties en aanpak blijven belangrijk.

Over de voorstelling In Hauken & Hazzen speelt een witte bestelauto de hoofdrol. Wat doet die auto daar? En wie is de bestuurder? In een aantal mooie scènes, absurd, humoristisch, aangrijpend en ietwat vervreemdend vertellen negen acteurs en een technicus een verhaal over angst. Door te improviseren ontdekken ze de lijn van het stuk. Zo komen ze steeds meer onder invloed van waar ze mee bezig zijn.

Voortdurend laveert het publiek tussen fictie en werkelijkheid. Als je denkt dat je het verhaal door hebt, ben je ongemerkt al weer van been gewisseld. Hauken & Hazzen is niet afgelopen als je naar huis gaat. De eerste beste witte bestelauto die je tegenkomt zet je onmiddellijk weer aan het denken.

Muziek Gitarist Johan Keus en djembé speler Bouba Keita nemen je na de theatervoorstelling mee naar sferen ver van hier en weer terug. Met hun muzikale vertaling zorgen zij voor een extra dimensie bij de locatievoorstelling Hauken & Hazzen. Op de twee matinee voorstellingen op 10 december en 7 januari a.s. wordt het programma ook nog aangevuld met een optreden van het vrouwenkoor De Dromenvangers onder leiding van Sjoukje van der Land.

Over de muzikanten Bouba Keita is een muzikant uit Mali en woont in Balk. Hij speelt Djembé, Doun Doun, Balafoon, Ngoni (Malinees tokkelinstrument) en hij zingt en schrijft eigen muziek. Daarnaast is hij instrumentenbouwer en maakt hij zijn eigen muziekinstrumenten. Hij geeft privéles in Djembe, Blafoon, Doun Doun en Ngoni.

Johan Keus speelt gitaar, basgitaar en percussie. Hij is uitvoerend muzikant en speelt met verschillende artiesten. Zowel live en als studiomuzikant. Daarnaast schrijft hij eigen muziek en geeft hij muziekles in zijn praktijk in Balk en werkt hij als muziekbegeleider met mensen met ASS.

Mis het niet! We hebben jullie er graag bij!

Kijk voor kaarten op www.teatergroepsult.nl

 

Er worden nog vrijwilligers gezocht. Vindt u het leuk om ook eens een kijkje te nemen in de keuken van Sult en daarna ons te helpen, of meer informatie? Dan kunt u een mail sturen naar Rosé Klijnstra info@teatergroepsult.nl

SULT lokaasjeteater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *