Watersport vereniging

Watersport vereniging
Bedrijfsnaam: Watersport vereniging
Bedrijfstak:
Omschrijving:

Jachthaven ‘De Swaeikom’

Algemeen

In1987 heeft Hemelum een eigen jachthaven gekregen. Een kleine knusse haven met aanvankelijk 58 vaste ligplaatsen. In 2009 is de haven helemaal gerenoveerd waarbij de oude steigers door nieuwe zijn vervangen. Ook is de haven toen vergroot tot 75 ligplaatsen. De haven ligt aan de Hemelumer Vaart en is eigendom van watersportvereniging “De Swaeikom”. De haven heeft een gunstige ligging dicht bij de Morra, de Fluessen en het IJsselmeer. Door de aanleg van de aquaducten bij Galamadammen en de Jeltesloot ligt er een open vaargebied tot aan Sneek en is de Swaeikom een ideale uitvalsbasis voor het Friese merengebied en het IJsselmeer. De smalle geul vanaf het Johan Willem Frisokanaal naar Hemelum is betond en wordt in de vaarwegenverordening Fryslân gegarandeerd op

-1.50 meter bij N.A.P. Buiten deze geul is het water erg ondiep.

 

Ligplaatsen en voorwaarden.

De haven is in hoofdzaak bedoeld voor de inwoners van Hemelum en naaste omgeving. Houders van vaste ligplaatsen dienen lid van de vereniging te worden Het lidmaatschap houdt meer in dan alleen het gebruik van de ligplaats. Leden kunnen volgens het Huishoudelijk Reglement verplicht worden om jaarlijks tenminste 12 uren te besteden aan (onderhoud)werkzaamheden op de haven. Ieder jaar is er een gezamenlijke onderhoudsdag waarop de leden allerlei klussen in zelfwerkzaamheid doen. Dit om de kosten en het liggeld zo laag mogelijk te houden. Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de vereniging of bij de havenmeester.

Passanten.

De Swaeikom wil graag gastheer zijn voor passanten die met hun boot naar Hemelum komen. De haven beschikt over een goede douche- en toiletvoorziening. Ook is er een stortplaats voor chemisch toilet. Op de steigers is elektriciteit en een watertappunt. Verder beschikt de haven over een goed aangelegde trailerhelling.

Het liggeldtarief voor passanten is € 1,00 per strekkende meter bootlengte per nacht. Voor gebruik stroom wordt € 2,00 per nacht gerekend. Het tarief voor de gemeentelijke toeristenbelasting bedraagt € 1,25 per persoon per nacht.

Trailerhelling

Het gebruik van de trailerhelling kost € 5,00 per keer (in en uit op dezelfde dag) en dient betaald te worden aan de havenmeester. Bij afwezigheid kan het in de brievenbus op het haventerrein worden gedeponeerd. Wie regelmatig gebruik van de helling wil maken kan voor € 30,00 een jaarabonnement nemen. Voor de sleutel van het hek wordt eenmalig een borg van € 10,00 gevraagd. De havenmeester kan u hierover nader informeren.

Secretariaat:

W.A. Gerrits, Pastoor Coendershof 4, 8574 RA Bakhuizen, tel. 0514-581325

Havenmeester en ligplaatsen:

J. Koster, Buorren 20, 8584 VC Hemelum, tel. 0514-581969 of mobiel 06-51588219

Contact via e-mail: swaeikom@home.nl                 Twitter:@swaeikom

 

  • Watersport vereniging

Stuur boodschap naar geregistreerde

Registratie titel:Watersport vereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*